Балетска школа Крешендо

Балетскиот оддел во училиштето ,,Крешендо,, им нуди на децата од сите возрасти можност да учествуваат во часови по танц и курсеви за да развијат флексибилност, музикалност, координација, рамнотежа и издржливост.

Тинејџерите кои дополнително ги развиле своите вештини и страст за танц може да се приклучат на курс специјално дизајниран за оние кои размислуваат за редовно стручно усовршување на возраст од 16 години. На возрасните им се нуди голем број часови по танц, навечер и во недела за фитнес, за да развијат танцови вештини и општа благосостојба.

Курсеви

Нашите курсеви се можност за искуство на деца на возраст од 2 години
Нашите курсеви нудат можност на сите деца од најрана возраст да пробаат голем број стилови на танцување на различни нивоа.

Внатрешната програма специјално прилагодена за ученици на возраст од 2 години години е создадена за да работи во согласност со академските училишни години и обезбедува цврста основа врз која можат да се изградат во професионални балетски танчери.

Балетскиот оддел во училиштето ,,Крешендо,, започнува со Пред-балетско ниво 1 се фокусираат на развојот на ритам, координација, музикалност и имагинација.

Со Ниво 2 – 5 се усвојува поформален пристап, градејќи основно знаење за балетскиот вокабулар и држење на телото. Како што учениците напредуваат низ нивоата, овие основни принципи се прошируваат и рафинираат.

На ниво 6, учениците имаат широко познавање на вокабуларот за балет и почнуваат да развиваат чувство за музикалност и изразување.

Повисоките нивоа 7 -9 се одлично поле за обука за учениците кои можеби сакаат да продолжат со танцот како кариера, како и за оние кои сакаат да го развијат своето хоби на високи стандарди.
Балет за почетници е и за момчиња и девојчиња на возраст од 12-16 години заинтересирани да се занимаваат со балет како хоби, без претходно искуство. Часот е забавен вовед во Балет во поддржувачка средина. Ги прифаќаме учениците од сите способности со влез, во зависност од достапноста. се отворени за сите полови на возраст од 18+ години, во зависност од способноста за танцување.

Музиката и танците ќе ве исполнат со позитивна енергија и радост низ целиот ваш живот

Часови за возрасни

Часовите за возрасни на Балетската школа Крешендо обезбедуваат забавен и задоволувачки начин за подобрување на тонусот на мускулите, флексибилност и координација, како и подобрување на танцовата техника.
Сите часови се отворени за сите родови на возраст од 18+, предмет на танцување.