Гитара

Гитарата е во центарот на сите музички настани овие денови. Се смета дека е најинтересна и најатрактивна од сите музички инструменти.
Гитарата е се повеќе еден од најпопуларните инструменти што ги користат младите музичари.
Гитарата има дрвено тело со шест жици. Гитарата се свири со трзање на жиците на инструментот, кои вибрираат за да создадат звук. Преку индивидуални и групни часови, учениците во музичкото училиште ,,Крешендо’’ можат да научат да свират најразлични сола и акорди, да развијат музичка меморија, да свират во живо на сцена соло или во група.