Пијано

Пијаното, скратено од пијанофорте, е инструмент со клавиши. Пијаното е кралски музички инструмент, кој исто така се нарекува крал на инструментите.
Освен што е соло инструмент, пијаното може да учествува во низа најразлични ансамбли. Преку индивидуални и групни часови, учениците во музичкото училиште ,,Крешендо’’ можат да научат да свират мелодични и хармонични линии, да изведуваат концерти во живо како соло изведувачи, како и дел од ансамбл.