Електрична гитара

Часовите по електрична гитара во Крешендо Училиште за Рок имаат докажано доживување и забава. Нашите часови по инструментот електрична гитара за деца и возрасни им помагаат на нашите ученици брзо да ги научат своите омилени и класични рок-песни со цел да ги изведуваат во живо пред публика. Учениците по инструментот електрична гитара о Крешендо Училиште за Рок може да учат со свое темпо и да развиваат трајни вештини што ќе им служат во секоја фаза од нивниот развој. Во програмата по инструментот елктрична гитара се вклучени индивидуални часови и свирење во бенд.