Виолина

Виолината е инструмент со највисок регистар од семејството на жичани инструменти.
Без разлика дали изведува елегантно соло или е срцето на оркестарот, виолината е „супер ѕвезда“ во музичкиот свет. Преку индивидуални и групни часови, учениците во музичкото училиште ,,Крешендо’’ можат да научат да свират со доверба, да настапуваат во живо на сцена и да развиваат музички вештини.