Часови по пеење

Програмата на Крешендо Училиште за Рок по пеење наменета е за сите возрасти. Во неа се вклучени индивидуални часови по пеење и пеење во бенд, наменети да им помогнат на инспирираните пејачи да бидат подготвени за на сцена, побрзо од кога било. Наставата по пеење во Крешендо Училиште за Рок ја одржуваат стручни наставници по пеење што ќе го водат ученикот преку основна обука за пеење, вклучувајќи загревање, техника на микрофон, разбирање на мелодија и лирски развој. Учениците исто така ќе ја научат структурата од вистински рок класици до модерни рок хитови.