Рекордер

Рекордерот е од семејството на дувачки музички инструменти во групата позната како внатрешни каналски флејти со свирче, исто така познати како флејта.

Големините што најчесто се користат денес се сопран, тенор и бас. Рекордерите традиционално се направени од дрво и слонова коска, додека повеќето рекордери направени во последниве години се конструирани од лиена пластика.

Звукот на рекордерот често се опишува како јасен и сладок, и историски се поврзува со птици и овчари.

Преку индивидуални и групни часови, студентите за музичка школа Кресендо можат да научат да свират различни техники за свирење, да настапуваат соло на концерти во живо или дел од ансамбл.