Крешендо Музичко и Балетско Училиште

Секој заслужува да ја доживее радоста на музиката.

Крешендо Музичко и Балетско Училиште

приватно училиште

Им посакуваме добредојде на луѓе од сите возрасти. Нашите студиски програми се достапни за секого, од деца, тинејџери, возрасни, сè до искусни професионалци и аматери. Нашата цел е едноставно да обезбедиме пристап, да создадеме охрабрувачка околина и атмосфера и да им помогнеме на нашите ученици да го совладаат јазикот на музиката и магијата на танцот.

Со нашите ученици работиме на концепт да ги утврдиме нивните индивидуални цели и да им обезбедиме алатки потребни за да научат музика и танц колку што е можно полесно, поефикасно и со многу забава. Нудејќи триесет/четириесет и пет минутни индивидуални часови по инструмент и шеесет минутни групни часови за танц, можеме да им посветиме потребно внимание на нашите ученици и да им помогнеме да ги постигнат своите цели брзо и ефикасно.

Музиката и танците ќе ве исполнат со позитивна енергија и радост низ целиот ваш живот

Оддели

Инструментален оддел

Виолина, акустична класична гитара, пијано, укулеле, рекордер

Инструментален оддел

Виолина, акустична класична гитара, пијано, укулеле, рекордер
Прочитај повеќе

Поп рок

Гитара, тапани...

Поп рок

Гитара, тапани...
Прочитај повеќе

Балет

Балет, Модерен балет, Танцување...

Балет

Балет, Модерен балет, Танцување...
Прочитај повеќе

Музичка градинка

Музичката градинка (од три до шест години) вклучува неколку елементи за учење музички инструменти и теорија, преку креативно и разиграно вклучување на часови, вежби за пеење и ритам, слушање музика

Музичка градинка

Музичката градинка (од три до шест години) вклучува неколку елементи за учење музички инструменти и теорија, преку креативно и разиграно вклучување на часови, вежби за пеење и ритам, слушање музика
Прочитај повеќе

Групна настава

Концептот за групна настава е нов и некарактеристичен пристап кон работата во областа на музичкото образование кога се во прашање изучувањето на инструменти и вокалната интерпретација (гласните жици, гласот е инструмент).

Групна настава

Концептот за групна настава е нов и некарактеристичен пристап кон работата во областа на музичкото образование кога се во прашање изучувањето на инструменти и вокалната интерпретација (гласните жици, гласот е инструмент).
Прочитај повеќе

Онлајн часови за меѓународни ученици

Часовите се направени за техничко подобрување на инструментот, подобрување на интонацијата, развивање на вештини за вежбање, индивидуален план за вежбање за 30 дена, подобрување на квалитетот на звукот.

Часовите се направени за техничко подобрување на инструментот, подобрување на интонацијата, развивање на вештини за вежбање, индивидуален план за вежбање за 30 дена, подобрување на квалитетот на звукот.

Индивидуални онлајн часови за инструменти од 30/45 минути за подготовка за музичко дополнување, учење музички партитури , правење на лични прстореди, совети и подготовка за аудиција во оркестар

Музиката која ја свирите ќе ве исполнува со позитивна енергија и радост во текот на вашиот живот.